Cursus Ergometrie bij Kinderen

Datum: Incompany
Duur: Ochtend/middag of middag/avond programma
Locatie: NL/Be
Investering: Vraag een passende offerte aan via info@physiology-academy.nl
Docent: Dr Tim Takken.
Doelgroep: Kinderfysiotherapeuten (NVFK), algemeen fysiotherapeuten (KNGF), Kinderartsen (NVK), long-/hartfunctie laboranten.
Accreditatie:

  • KNGF (Registers Kinderfysiotherapeut en Algemeen Fysiotherapeut): 6 punten
  • Keurmerk Fysiotherapie: 6 punten
  • Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK): 6 punten

Online cursus: Deze cursus is ook als e-learning beschikbaar.

Inhoud
Een ziek kind wil niets liever dan actief meedoen met zijn leeftijdgenoten tijdens het spelen en sporten. Voor het opzetten van een goed bewegings- en trainingsprogramma om de lichamelijke fitheid van het kind te verbeteren worden veelvuldig ergometrietesten gebruikt.

Deze ééndaagse cursus bestaat uit twee lezingen in de ochtend van inspanningsfysioloog Dr Tim Takken. Allereerst zal kort worden ingegaan op de algemene principes van inspanningsfysiologie, waarna vervolgd wordt met het prestatievermogen van kinderen in relatie tot leeftijd en ontwikkeling. Ook zal worden ingegaan hoe je de testresultaten kunt vertalen naar een trainingsadvies voor een kind.

Hierna wordt het meten van het inspanningsvermogen bij kinderen door middel van loopband- en fietsergometrie behandeld. Veelgebruikte submaximale en maximale protocollen voor het uitvoeren van testen komen aan bod. ’s Middags worden enkele van de genoemde inspanningstesten daadwerkelijk uitgevoerd op de fietsergometer en de loopband. Dit uiteraard onder begeleiding van inspanningsfysioloog Dr Tim Takken. Zowel tijdens als na de workshop is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Doelstelling cursus
Het theoretisch en praktisch bijscholen in het ergometrieonderzoek bij kinderen. Na het volgen van de cursus kunt u zelfstandig een ergometrisch onderzoek bij kinderen uitvoeren op de fietsergometer en loopband. Ook weet u hoe u de de testresultaten kunt vertalen naar een trainingsadvies voor een kind.

Cursustijden: In overleg

Cursus Locatie:
Incompany

Incompany

Het is mogelijk deze training incompany te organiseren. Mocht u hier in geïnteresseerd zijn of meer informatie hierover willen, dan kunt u contact opnemen met The Physiology Academy via info@physiology-academy.nl