Wielrennen en wetenschap

cover_wielrennenAuteur: T. Takken
ISBN: 9789035228740
2e druk
Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum
In augustus 2006 door www.wielersportboeken.nl verkozen tot boek van de week.

Inspanningstests zijn niet meer voorbehouden aan topsporters, ook bij patiënten met een chronische aandoening bewijzen zij goede diensten. Inspanningstests vormen een essentieel onderdeel van op maat gesneden trainingsprogramma’s. Ze dragen bij aan een goede evaluatie van de trainingsresultaten en maken de training effectiever. Daardoor wordt de therapietrouw van de patiënt en de motivatie van de sporter vergroot.

Inspanningstests is een praktisch boek. Na de theorie van de fysiologie achter de tests wordt het instrumentarium dat de fysieke prestaties meet, behandeld. Daarna bespreekt de auteur verschillende typen inspanningstests: anaërobe tests voor prestaties van korte duur en hoge intensiteit; maximale aërobe tests die zich richten op de gouden standaard van fitheid;submaximale tests en duurinspanningstests. Belangrijk is de interpretatie van de resultaten. Want wanneer is iemand vooruitgegaan? Wat zijn afwijkende uitkomsten en wat zouden die kunnen betekenen? Ook wordt ingegaan op de toepassing van inspanningstests bij specifieke populaties zoals kinderen en chronisch zieken. Tot slot voorziet Inspanningstests in een handige vragenlijst (PAR-Q), register en een uitvoerige literatuurlijst. Kortom, een boek om gelijk mee aan de slag te gaan.

Het praktische Inspanningstests is geschreven voor zowel studenten bewegingswetenschappen en fysiotherapie als voor reeds praktiserende professionals in de (sport)gezondheidszorg.

Klik hier om te bestellen of voor meer informatie.