CURSUS High-intensity Interval Training: Wetenschap in Praktijk.

Datum:  Online cursus
Duur: 8 uur
Plaats: Online.
Investering:  €300
Organisatie: The Physiology Academy i.s.m. ExerScience
Docenten: Dr Bart Bongers, Dr Maarten Werkman, Dr Tim Takken, Dr Erik Hulzebos.
Accreditatie: 

  • KNGF (register alg. fysiotherapeut en sportfysiotherapeut):  6 punten
  • Keurmerk Fysiotherapie:  6 punten

Aanmelden:
Aanmelden kan via het registratie formulier. Indien het formulier niet goed werkt, stuur dan een mail met uw gegevens naar info@physiology-academy.nl .

Omschrijving:
Tijdens deze cursus krijgt u meer inzicht de (inspannings)fysiologie achter fysieke training, met een speciale focus op high-intensity interval training (HIT) en de klinische toepassingen daarvan binnen het cardiopulmonale en metabole domein. Daarnaast wordt ingegaan op de fysiologische rationale van de steep ramp test als een eenvoudige en korte maximale inspanningstest om HIT op maat in te stellen voor de individuele patiënt binnen het cardiopulmonale en metabole domein. Daartoe wordt live een steep ramp test uitgevoerd, geanalyseerd en gebruikt voor het opstellen van een HIT programma. De dag wordt afgesloten met een interactieve sessie met casuïstiek.

Leerdoelen:

De cursus is gericht op iedereen die fysieke trainingsinterventies inzet in de klinische setting. Na deze cursus:

  • heeft de cursist kennis van de inspanningsfysiologische rationale van training binnen het klinische domein;
  • kan de cursist nieuwe inspanningsfysiologische trainingsprincipes toepassen bij patiënten binnen het cardiopulmonale en metabole domein;
  • kent de cursist de fysiologische rationale van de steep ramp test en kan hij of zij deze test toepassen ten aanzien van het instellen van HIT.

Aanmelden

Aanmelden kan via het registratie formulier. Indien het formulier niet goed werkt, stuur dan een mail met uw gegevens naar info@physiology-academy.nl .

Locatie

Incompany

Deze cursus is ook incompany mogelijk. Neem contact op voor een passende offerte.