CV Dr Erik Hulzebos

IMG_0092Dr. H. J. (Erik) Hulzebos,
Klinisch Inspanningsfysioloog (sport) Fysiotherapeut, Kinderbewegingscentrum
Wilhelmina Kinderziekenhuis, Universitair Medisch Centrum Utrecht.
Biografie
Dr. H.J. (Erik) Hulzebos, is klinisch inspanningsfysioloog (ACSM geregistreerd), Medisch fysioloog (SMBWO-erkent) en (sport) fysiotherapeut. Hij is werkzaam als assistent-professor in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, divisie Kinderen, van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.
Na het afronden van zijn C.I.O.S. opleiding in Heerenveen (1987, Cum Laude), heeft dr. Hulzebos aan de Hogeschool Utrecht de opleiding Fysiotherapie (1991, Cum Laude) afgerond in combinatie met de Master Sportfysiotherapie (1993 afgestudeerd). Hij ontving zijn MSc. in Exercise Physiology van de Faculteit Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht in 1998. Zijn doctoraat ontving hij in 2006 van de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht.
Zijn belangrijkste onderzoek en klinische aandachtsgebied is de klinische (pediatrische) inspanningsfysiologie. Hij heeft studies uitgevoerd in verschillende klinische populaties met cardio-respiratoire aandoeningen. Dr. Hulzebos heeft meer dan 50 peer-reviewed artikelen op zijn naam staan en 5-inspanningsfysiologische boeken geschreven.
Hij is o.a. lid van de American College of Sports Medicine (ACSM), Pediatric Work Physiology (PWP) Network, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) werkgroep Fysiotherapie, European Cystic Fibrosis Society (ECFS) en member van de Exercise Working Group in Cystic Fibrosis.