CV Dr Tim Takken

Tim Takken werd op 25 april 1975 geboren te Schellingwoude (Gemeente Amsterdam). Na de lagere school in Schellingwoude, Zunderdorp en Ransdorp te hebben doorlopen, ging hij in 1988 naar de Scholengemeenschap Noord (Amsterdam), waar hij in 1993 zijn VWO-diploma in ontvangst mocht nemen.

Vanaf 1993 studeerde hij aan de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam, alwaar hij zich specialiseerde in de inspanningsfysiologie.

In 1997 verbleef hij 7 maanden in Australië, waar hij stage liep bij een onderzoeksproject naar de bruikbaarheid van “geïsoleerde huidtemperaturen als maat voor de kerntemperatuur” in het thermofysiologie laboratorium van de University of Wollongong onder leiding van Dr. Nigel Taylor en Dr. Brad Wilsmore.

In 1998 studeerde hij af aan de Vrije Universiteit met als specialisatie inspanningsfysiologie en met de sub specialisaties psychologie met betrekking tot het menselijk bewegen en de docentenopleiding. Drie maanden later begon hij aan het promotie project “Aquatraining voor kinderen met jeugdreuma” bij het Kinderbewegingscentrum van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis onder leiding van Prof. Dr. P.J.M. Helders.

Op 21 januari 2003 promoveerde hij aan de Medische Faculteit van de Universiteit Utrecht op het proefschrift Studies on physical performance and functional ability in juvenile idiopathic arthritis. In maart 2007 werd hij door de SMBWO erkend als Medisch Fysioloog.

Op dit moment is hij als Associate Professor /Medisch Fysioloog verbonden aan Het Kinderbewegingscentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Universitair Medisch Centrum Utrecht en eigenaar van The Physiology Academy. Dr Tim Takken is auteur van meer dan 200 wetenschappelijke artikelen in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften op het gebied van inspanningsfysiologie, bewegen en training bij chronisch zieke kinderen. Daarnaast is hij auteur van 4 boeken.

Naast zijn wetenschappelijke activiteiten is hij getrouwd met Editha en de trotse vader van dochters Roxanne en Maxime.

Een mooie reportage van Tim zijn werk is te zien in dit filmpje. Volg hem op twitter via https://twitter.com/bikedocter , LinkedIn https://jm.linkedin.com/in/timtakken , Instagram https://www.instagram.com/ttakken/

 

 

Geregistreerd lid van de volgende beroepsverenigingen: