Interpretatie CPET (Nederlands)

52 weeks
All levels
15 lessons
6 quizzes
93 students

Welkom bij de online cursus  Interpretatie Cardiopulmonaire Inspanningstests (CPET). Cardiopulmonale inspanningstests vormen een essentieel onderdeel bij inspanningsgebonden diagnostiek, een op maat gesneden trainingsprogramma’s en evaluatie na een interventie. De interpretatie van een CPET is niet eenvoudig vanwege de verscheidenheid aan gegevens en cardio-respiratoire en musculaire parameters. In deze cursus willen wij u wegwijs maken in deze parameters.

De cursus bestaat uit 13 lezingen, 4 quizzen en 3 casuistieken met CPET gegevens. Na elk lesonderdeel kunnen vragen gesteld worden. De studiebelasting is 8 uur. De cursus is afgerond wanneer de student minimaal 80% van de lesonderdelen heeft afgerond. Na het afronden van de cursus ontvangt de student een certificaat. De cursusmaterialen bijven voor een periode van 52 weken beschikbaar voor de student. De student kan de cursus in zijn eigen tempo doorlopen.

LEERDOELEN

Na afloop van de cursus kan de deelnemer:

 • De indicaties voor een CPET benoemen;
 • De belangrijkste CPET parameters benoemen en bepalen;
 • De normale cardiopulmonale respons tijdens inspanning en herstel benoemen;
 • State-of-the art inspanningsprotocollen met voor- en nadelen benoemen;
 • Een uitslag van een CPET interpreteren, waarbij de cursist na afloop van de cursus inzicht heeft in patroon herkenning van pulmonale, cardiale en musculaire inspanningsbeperkingen aan de hand van de 9 Wasserman grafieken;
 • De belangrijkste elementen van een CPET rapporteren.
User AvatarUser Avatar
Dr Tim Takken is universitair hoofddocent en is als inspanningsfysioloog werkzaam in het UMC Utrecht locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Hij publiceerde meer dan 260 wetenschappelijke artikelen en 4 boeken waaronder het boek Inspanningstests en Inspanningsfysiologie bij Kinderen.

2 thoughts on “Interpretatie CPET (Nederlands)

 1. Goedemiddag,
  Heb nog een aantal vragen over de online cursus. Ik zie dat er na elk lesonderdeel de mogelijkheid is om vragen te stellen. Gaat dit via de mail of is er een zoom moment?

 2. Beste Ron,
  Vragen kun je stellen via het portal of via de mail. Indien gewenst kunnen we ook een online afspraak maken.
  16 juni is er een extra fysieke cursus.
  Met vriendelijke groeten,
  Tim Takken

Leave a Reply

Your email address will not be published.